top of page

Ovenschotel met spruitjes

Ik had eigenlijk niet gedacht dat ik ooit een recept zou delen voor een gerecht met spruitjes. Ik ben namelijk niet echt een fan.... Maar laatst vroeg Leoni of ze niet bij mij konden eten omdat ze een drukke dag hadden en pas laat thuis zouden zijn. Dan is het natuurlijk altijd fijn om gelijk aan te kunnen schuiven.


Maar ja lieve tante als ik ben vraag ik aan mijn neefjes en nichtje wat ze willen eten en het antwoord was: Spruitjes! 🤔 Daar had ik even niet op gerekend. Maar ja ik kan natuurlijk niet zeggen dat we dat niet doen omdat ik het niet lust. Leoni zegt altijd: Je moet het wel eerst proberen! Ik had al een tijdje geen spruitjes gegeten.

Dus ik heb toch maar iets bedacht waardoor het misschien wel lekker zou zijn. Ik dacht in een ovenschotel waar ik de groente allemaal fijn snijd kan ik de spruitjes wel een beetje verbergen. 😊 Kerrie erdoorheen leek mij ook wel lekker.


Omdat er nooit genoeg kaas in een gerecht kan zitten. Een theorie die mijn neefjes en nichtje ook zeker zullen bevestigen heb ik niet alleen kaas bovenop maar ook brie in de ovenschotel gedaan. De reactie van Judith op deze combinatie was: Bijzonder! Nu weet ik niet precies of dat negatief of positief was 😂 maar ik stel voor dat ze het gerecht toch ook een keer maakt want wat mij betreft was het best geslaagd!


Eet smakelijk!


Nadine

 

Ingrediënten (voor 5-6 personen)

 • 3 uien

 • 2 tenen knoflook

 • 1 el kerriepoeder

 • 2 rode puntpaprika's

 • 500 gram spruiten

 • 450 gram dopertwen (diepvries)

 • 1 kilo kruimige aardappelen

 • 125 gram (vegetarische) spekjes

 • 200 gram geraspte kaas

 • 200 gram brie

 • 250 ml kookzuivel

 • peper en zout

 • boter

 • ovenschaal

 

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op: 200 graden

 2. Schil de aardappelen en zet deze in een ruime pan water op. Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar terwijl je de rest voorbereid.

 3. Snijd alle groente: - Snipper de ui - Pers de tenen knoflook - Snijd de paprika in kleine blokjes/reepjes - Snijd de spruitje doormidden en daarna in kleine reepjes

 4. Fruit de ui en knoflook samen met een boter even aan in een hapjes/wokpan op een middelhoog vuur.

 5. Voeg de kerriepoeder toe en bak tot de ui mooi glazig is.

 6. Voeg nu de paprika en de spruitjes toe en bak deze een kleine tien minuten mee, schep het geheel regelmatig om.

 7. Bak in een aparte koekenpan ondertussen de spekjes tot ze lekker krokant zijn.

 8. Voeg de erwtjes toe aan de pan en giet de kookzuivel er bij. Laat eventueel een beetje over voor door de aardappelpuree. Voeg de gebakken spekjes toe en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.

 9. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en stamp ze tot een smeuïge puree. Daarvoor voegen wij altijd een paar klontjes boter toe en wat melk of in dit geval een klein scheutje van de kookzuivel. Voeg indien nodig peper en zout toe om de puree wat extra smaak te geven.

 10. Vul nu de ovenschaal: - Leg onderin de schaal de groente uit de hapjes/wokpan. - Leg daar dan de brie in plakje op. - Vul de schaal af met de aardappelpuree. Zorg dat de groente helemaal is bedekt. - Verdeel de geraspte kaas over de aardappelpuree.

 11. Bak het geheel 30 minuten af in de oven totdat de kaas boven op mooi goudbruin is geworden.

Comments


bottom of page