top of page

Kokos-ijs

Voor mijn verjaardag heb ik van Nadine een super cadeau gekregen. Nou is cadeau's geven niet haar sterkste punt. Ze zegt meestal ik neem je wel een keer mee uit eten. Volgens mij vindt niemand dat een probleem :). Maar nu was het cadeau wel zeer geslaagd. Ik heb wel het vermoeden dat het nu wel uit eigenbelang is geweest.....


Voor de Kitchen Aid heb ik de bak en toebehoren gekregen om ijs te maken. We hebben al veel varianten gemaakt. Toen we onlangs een ananas-mango crumble gingen maken dachten we dat kokos-ijs wel lekker zou zijn! Nou dat was heel goed bedacht!


De combinatie is echt heel lekker! Het ijs zelf ook, binnen een week heb ik nog een bak gemaakt om zelf Bounty's te maken :). Je kan er niet vanaf blijven....


Eet smakelijk!


Leoni



 

Ingrediënten (voor ongeveer 1 liter ijs)


  • 1 blik kokosmelk 400 ml (91%)

  • 300 ml slagroom

  • 1 el vanille aroma

  • 75 gram fijne kristalsuiker

  • 50 gram dextrose

  • 50 gram geraspte kokos

 

Bereiding


  1. Zorg dat de bak van je ijsmachine zeker 24 uur in de vriezer heeft gestaan en volledig bevroren is.

  2. Belangrijk bij dit recept is dat je de vette variant van kokosmelk kiest, daarbij schep je dan de kokoscrème uit het blik en het kokoswater dat onderin zit gebruik je niet.

  3. Vervolgens meng je alle ingrediënten in een kom en klop je dit even door met een garde zodat er geen klontjes in zitten van de kokoscrème of suiker.

  4. Giet het mengsel over in de ijsmachine en laat een half uur draaien.

  5. Schep het ijs over in een vriezer bestendig bakje en laat nog minimaal 6 uur in de vriezer staan voordat je eraan begint (geloof mij dit is echt het moeilijkste van het recept ;-)).


Heerlijke variatietip:

Als je het ijs in een rechte bak invriest zodat je mooie blokjes kunt snijden dan kan je heel makkelijk Bounty's maken. Smelt chocolade, puur of melk maakt niet uit wat je lekker vindt, en haal de blokjes door de chocolade. Maak het af met wat kokosrasp en leg weer even terug in de vriezer.



bottom of page