top of page

Kip-chorizo burgers

Hamburger Friday! Ok het is eigenlijk Hemelvaartsdag en dus donderdag maar goed ik ben dol op Hamburger Friday, dus ik dacht ik plaats deze nu al dan heb je ruim de tijd om boodschappen te doen :). Het wordt als ik het goed heb gezien wordt het hele weekend mooi dus als je er een Hamburger Saturday of Hamburger Sunday van wil maken doe dat gerust!

Deze kip burger is een van mijn favorieten. De combinatie met chorizo is heerlijk! Hoewel ik ook niet vies ben van een hamburger met heel veel verschillende dingen er op zodat je het het bijna niet normaal kunt eten houdt ik deze redelijk eenvoudig. Met een beetje veldsla, avocado en onze eigen hamburgersaus is dit een van mijn favorieten tijdens een zomerse barbecue!


Eet smakelijk!


Leoni

 

Ingrediënten (voor ongeveer 10 burgers)

  • 1 chorizo worst

  • 1,2 kilo (gekruid) kippengehakt

  • 1 el paprikapoeder

  • 2 el verse peterselie

  • zout en peper

  • 4 el paneermeel

 

Bereiding

  1. Snijd de chorizo in grove blokken en maal deze nog verder fijn in een keukenmachine.

  2. Doe het gehakt in een kom en voeg de chorizo toe.

  3. Snijd de peterselie fijn en voeg deze samen met de paprikapoeder, een klein beetje peper en zout en het paneermeel toe aan de kom.

  4. Vorm de hamburgers, iedere hamburger is ongeveer 145 gram.

De burger zijn nu klaar om te bakken.

Mocht je de burgers bakken op een barbecue let dan op want er komt veel vet uit de chorizo. Wij leggen ze meestal in het begin op een beetje aluminiumfolie om te voorkomen dat er veel olie op de kolen valt.


Tip: Serveer de burger op een knapperig broodje met veldsla en avocado.

Zeker ook te combineren met onze eigen hamburgersaus!

Comments


bottom of page