top of page

Zorg jij voor het toetje!?!

Inmiddels is het geen verzoekje meer maar een vanzelfsprekendheid dat ik de chocolademousse meeneem als er een dessert moet worden verzorgd bij een diner. Of gewoon als we heel erg zin hebben in chocolade. Omdat ik het ook steeds drukker krijg, lijkt het me een goed idee om het recept te delen. Kunnen jullie het mooi zelf maken :p. Nodig mij vooral uit!


Ik snap het wel, het is ook een hele (of zoals we in Brabant zeggen: heule) lekkere chocolademousse. Het is een recept van mijn oma en de meeste moeten inderdaad toegeven dat het de lekkerste is die ze ooit hebben geproefd. Nadeel: je kan er geen klein beetje van maken. Je moet na een klein beetje nog meer eten! Dus het recept is ook voor een lekkere flinke bak.


Misschien moet in mijn bio bij 'Waar je mij altijd wakker voor kunt maken' ook chocolade worden toegevoegd! Als je mij mist, ik ben onderstaande aan het opeten!


Veel kook- en eetplezier!


Leoni

 

Ingrediënten (voor ongeveer 6 ruime porties)

 • 150 gram pure chocolade (minstens 70% cacao)

 • 150 gram melkchocolade

 • 2 el rum of amaretto

 • 4 el espresso

 • 2 eidooiers

 • eiwit van 2 eieren

 • 100 gram witte basterdsuiker

 • 250 ml slagroom

 

Bereidingswijze

 1. Verwarm de chocolade au bain marie.

 2. Klop ondertussen de eidooiers met de helft van de suiker luchtig in een kom. Voeg hierbij de koffie en de alcohol toe en meng voorzichtig door elkaar.

 3. Klop in een andere goed schoongemaakte kom de eiwitten met de rest van de suiker stijf.

 4. Klop in een derde kom de slagroom lobbig. Je hebt wel wat afwas maar dit recept is het zeker waard!

 5. Als de chocolade gesmolten is voeg je dit bij de eidooiers en meng dit voorzichtig door elkaar.

 6. Voeg om en om slagroom en eiwit toe en spatel elke keer voorzichtig de mousse om, belangrijk is dat je de lucht erin houdt (niet meer mixen dus!!)

 7. Serveer met een toef slagroom en wat geschaafde pure chocolade. Ook lekker met een beetje fruit zoals blauwe bessen of frambozen.
Comentarios


bottom of page