top of page

Spinazie Gruyere Parmezaan Pot Pie

Eerder deelde we al het recept voor de Beef Pot Pie. Toen we aan het brainstormen waren welke gerechten we dit jaar eens zouden maken en delen had ik ineens weer zin om aan de slag te gaan met recepten voor een Pot Pie. Nu we ook een echte Pie-Maker hebben gekregen uit Australië is het ook nog eens een stuk makkelijker om te doen.


Bij deze is februari dus omgedoopt Pot Pie maand! We beginnen met een vegetarische variant. Ik dacht gelijk aan een spinazie-feta vulling. Leoni houdt alleen niet zo van feta dus ik zocht naar een andere kaas en kwam uit bij een combinatie van Gruyère en Parmezaan.

Toen we ze aan het maken waren had ik beloofd om er ook een paar naar mijn ouders te brengen maar we vonden ze zo lekker dat we ze allemaal zelf op hebben! Sorry.....maar hierbij het recept, kan je ze zelf maken 😄.


Wij hebben dan een Pie-maker maar je kan ze zeker ook in een Muffin-vorm of andere kleine vormpjes maken!


Eet smakelijk!


Nadine

 

Ingrediënten (voor 6 stuks)

  • 20 gram pijnboompitten

  • olijfolie

  • 1 teentje knoflook

  • 200 gram verse spinazie

  • peper en zout

  • 1 el crème fraîche

  • 60 gram Gruyère (geraspt)

  • 60 gram Parmezaanse kaas (geraspt)

  • 6 zongedroogde tomaatjes

  • 1 lente-ui

  • 12 plakjes bladerdeeg

  • 1 ei (als je in de oven bakt)

 

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Blijf de pan goed in de gaten houden, het duurt even voor ze gaan roosteren maar dan gaat het ineens snel. Haal ze, als ze een mooie bruine kleur hebben, uit de pan en zet ze in een schaaltje apart voor later.

  2. Zet de pan weer op het vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Knijp het teentje knoflook uit boven de hete olie en roerbak heel even in de pan en voeg daarna een eerste deel van de spinazie toe. Blijf in de pan roeren en als de spinazie is geslonken voeg je weer een deel verse spinazie toe tot alles spinazie in de pan zit en is geslonken.

  3. Leg de het bladerdeeg uit op het aanrecht om te ontdooien.

  4. Voeg de eetlepel crème fraîche toe aan de spinazie en roer het geheel goed door elkaar. Zet het vuur uit en voeg peper en zout naar smaak toe.

  5. Rasp vervolgens de kaas en snijd de zongedroogde tomaatjes en lente-ui in kleine stukjes.

  6. Bekleed de vormpjes met het bladerdeeg. Wij hebben vanuit Australië een echte Pie-maker ontvangen maar dit kan je natuurlijk ook maken in bijvoorbeeld een muffinvorm zoals we eerder deden met de Beef Pot Pie.

  7. Schep in ieder vormpje een lepel spinazie zodat de hele bodem is bedekt.

  8. Verdeel de lente-ui en tomaat over de spinazie.

  9. Maak de vulling af met de pijnboompitjes en de geraspte kaas.

  10. Leg er tot slot bladerdeeg op en druk de randjes goed aan.

  11. De pie in de Pie-maker is in 10-12 minuten klaar als ze een mooie goudbruine kleur hebben.

  12. Bak je ze in de oven? Smeer ze dan even af met een losgeklopt ei. Bak ze in een voorverwarmde oven op 200 graden in ongeveer 20 minuten af.

bottom of page