top of page

Rolotaartje

Als er iets is waar je niet verkeerd mee kan gaan is het de combinatie chocola en karamel! Ik heb al regelmatig miljonairsgebak en karamelitas gemaakt en die zijn altijd favoriet! Je voelt de calorieën aan je heupen plakken als je het eet dus maak het niet iedere week 😁 maar soms mag je jezelf best wel eens verwennen!

Deze taartjes zijn onze eigen variant van het miljonairsgebak. Omdat de combinatie chocola-karamel voor ons echt een favoriet is hebben we in de chocolade ganache Rolo's toegevoegd! 🤭


Dit was nog een recept dat jullie te goed hadden van de Herfst High Tea. De taartjes waren klaar, de High Tea was een succes en toen.....waren we vergeten het recept uit te werken 🙈. Wij vonden het totaal geen straf om het nog eens te proberen en hierbij dus alsnog het recept!


Dat wordt genieten!


Leoni

 

Ingrediënten (voor 8 taartjes)


Zanddeegbodems

  • 200 gram bloem

  • 150 gram roomboter

  • 100 gram fijne kristalsuiker

  • 1 ei

  • snufje zout

  • tartalette vormpjes

Karamelsaus

  • 12 zachte fudge stukjes

  • 1,5 rol Rolo snoepjes

  • 90 ml slagroom

  • snufje zout

Chocolade ganache

  • 75 ml slagroom

  • 75 gram pure chocolade in grove stukken gehakt

  • 1 rol Rolo snoepjes

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.

  2. Kneed met de hand de ingrediënten voor het zanddeeg door elkaar tot het een geheel is en je er een mooie bal van kunt maken.

  3. Bestrooi je werkblad met wat bloem. Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter dik.

  4. Wij hebben vormpjes met een losse bodems en dan krijg je de gebakken bodems er makkelijk uit. Mocht je dat niet hebben dan is het aan te raden om de vormpjes in te vetten.

  5. Snijd er rondjes van die een vormpje ruim overlappen. Leg het rondje deeg over een vormpje heen en druk in alle hoekjes aan. Duw de randjes die eroverheen hangen er van af.

  6. Knip vierkantjes van een vel bakpapier die een vormpje helemaal bedekken. Leg in elk vormpje een vel bakpapier en vul vervolgens met een blindbakvulling.

  7. Je gaat ongetwijfeld wat deeg overhouden. Je kan hier natuurlijk nog wat leuke vormpjes uit maken en eenvoudige zanddeeg koekjes van maken.

  8. Bak de tartalettes 15 minuten in de oven. Haal dan de blindbakvulling er uit en bak nog eens 10 minuten.

  9. Haal dan de vormpjes uit de oven en laat afkoelen.

Voor de vulling maak je een karamelsaus en een chocolade ganache.

  1. Voor de karamelsaus: Verwarm de slagroom in een steelpannetje. Voeg vervolgens de fudge, Rolo's en een snufje zout toe en laat op een laag vuur smelten tot een karamelsaus. Roer af en toe in de pan.

  2. Als de karamel een beetje is afgekoeld lepel je twee lepels karamel in elk vormpje. Zet ze vervolgens even in de koelkast om wat verder af te koelen.

  3. Voor de chocolade ganache: Neem een andere steelpan en verwarm de slagroom. Haal dan van het vuur, voeg de chocola in kleine stukjes en de Rolo's toe. Roer tot de chocola is gesmolten.

  4. Laat de ganache even 15 minuten afkoelen in de pan. Roer vervolgens nog een keer goed door. Haal de taartvormpjes uit de koelkast en lepel twee lepels ganache over de karamel heen. Zet opnieuw in de koelkast om goed op te stijven.

bottom of page