top of page

De Roestige Vork: What's in a name!

Bijgewerkt op: 10 apr. 2021

De reacties zijn altijd wat gemixt als we aangeven dat we onszelf De Roestige Vork noemen. 'Hij valt wel op!' 'Klinkt niet echt heel smakelijk...' Misschien is het handig om op onze gloednieuwe website te beginnen met een uitleg :).


Hallo, ik ben Nadine en ben in mijn tienerjaren begonnen met koken. Thuis kookt mijn vader al zolang ik mij kan herinneren. Mijn moeder vindt koken gewoon niet zo leuk en mijn vader wel dus dat komt dan goed uit. Maar als mijn vader dan eens laat moest werken, dan kregen we een ouderwetse moeders maaltijd voorgeschoteld. En dat klinkt misschien wel lekker maar als je moeder niet van koken houdt dan is dat niet vanzelfsprekend! (sorry mama).


Dus wat doe je dan!? Dan ga je zelf maar eens aan de slag. Ik heb jarenlang in een supermarkt gewerkt en zag daar veel voorbij komen dat ik ook wel eens zelf wilde proberen. Ik heb nog een boekje vol met knipsels uit magazines en printjes van websites van recepten die ik heb geprobeerd. Overigens niet altijd met succes maar ik werd wel steeds beter. Ik denk dat mijn broer en zus zich misschien nog wel de gigantisch mislukte risotto kunnen herinneren met de aangebrande uitjes.


Toen waren er twee

Over broers en zussen gesproken, ik heb er van elk één. Mijn zus woont ver weg, down under, maar kan net zo lekker koken als ik (misschien wel lekkerder)! Mijn broer kan je maar beter niet in de keuken toelaten, tenzij je van krokant gebakken gehakt houdt..... Maar ik moet eerlijk zeggen dat hij de laatste tijd ook begint te koken en de erwtensoep laatst was zeer goed gelukt! Misschien solliciteert hij wel naar een baan bij De Roestige Vork?


Maar via mijn broer begint wel het verhaal van de De Roestige Vork. Hij leerde op vakantie in Frankrijk een meisje kennen en die is er nog steeds! Vanaf het begin konden Leoni en ik het goed met elkaar vinden. We deelden het enthousiasme voor koken en bakken dus ik heb vrij snel mijn goedkeuring gegeven :p.


We konden urenlang samen over eten praten en fantaseren wat wij zouden doen als we ons eigen restaurant zouden hebben. Uiteraard bleef het niet bij praten en fantaseren en hebben we samen al heel wat uurtjes in de keuken gestaan. Dat restaurant is er (nog) niet van gekomen, ondanks dat we vaak tegen elkaar hebben gezegd: Laten we het gewoon eens doen!


Oma knows best

Oh ja, de naam. We gaan met enige regelmaat nog met ons gezin op vakantie. Zo waren we een keer in het najaar op vakantie in Portugal. Mijn oma sluit ook vaak aan bij deze reisjes en zo stonden oma, Leoni en ik, uit te kijken over het water van een klein haventje naar de neergaande zon.


Op een gegeven moment kijk ik naar beneden in het ondiepe water en zie een roestige vork liggen. Dus ik zeg uiteraard hardop: Kijk een roestige vork! (Waarom? Geen idee!) Mijn oma zegt vervolgens direct: zo moeten jullie je restaurant noemen! En voilà: De Roestig Vork is geboren.


Er kan nog meer bij!

Nou moet je niet denken dat we na terugkomst in Nederland direct naar de bank zijn gerend om te kijken wat we konden lenen voor ons restaurant. Nee, het bleef nog steeds bij uren fantaseren en koken in onze eigen keuken. Op een gegeven moment kwam er wel een Facebook-pagina. Dat leidde hier en daar wel tot wat cateringklusjes die we met veel plezier hebben opgepakt. Zo modern als we zijn hebben we uiteraard ook een Instagram! Jaja, het begint er op te lijken.


En zoals dat met alle succesvolle bedrijven gaat ..... :) ...... kan uitbreiding niet uitblijven. Nu waren de eisen niet gering voor onze nieuwe collega. Champignons zijn namelijk niet welkom in onze keuken en het concept was altijd 'twee (schoon)zussen die gek zijn op koken en bakken'. Er waren niet veel kandidaten die aan die eisen konden voldoen.


Maar toen was daar Judith! Zus(je) van Leoni. Past perfect en is ook enthousiast koker en bakker en heeft er zelfs voor gestudeerd. Ongetwijfeld leren jullie de andere twee beter kennen in komende blogs maar voor een kort intro neem hier al vast even een kijkje.


Hopelijk kunnen we jullie hier en daar inspireren en ook enthousiasmeren voor het koken en bakken. Laat gerust een reactie achter met vragen, verzoekjes of andere opmerkingen.


We hebben er zin in!


Nadine

Comments


bottom of page