top of page

Uiensoep met courgette en chorizo

Ik had heel erg zin in uiensoep. Soms heb je dat wel eens. Ik vind uiensoep echt heel lekker. Met een stokbroodje met gegratineerde kaas erin! Nomnomnom. Toen ik bedacht of ik alles wel in huis had bedacht ik nog dat er een courgette lag die eigenlijk wel op moest. Toch maar courgettesoep dan.....

Maar ik had toch ook wel heel erg zin in uiensoep. En zo ontstond dit recept :). Een uiensoep met courgette en ik had ook nog wat chorizo liggen dus die had ik er ook nog maar bij gedaan. Een lekker combinatie! Onlangs dus voor het eerst gemaakt maar het zal zeker niet de laatste keer zijn!


Eet smakelijk!

Leoni

 

Ingrediënten (voor 1 liter soep/4 kommen soep)

 • scheutje olijfolie

 • 5 witte uien

 • 1 tl tijm

 • 100 gram chorizo

 • 1 courgette

 • 15 gram boter

 • 2 el bloem

 • 500 ml water

 • 1 groentebouillonblokje

 

Bereiding

 1. Snijd de uien in halve ringen en rasp de courgette fijn.

 2. Schenk een scheutje olijfolie in een pan en bak de uien met de tijm aan tot ze zacht zijn en een beetje karameliseren.

 3. Snijd ondertussen de chorizo in kleine blokjes en bak deze in een koekenpan totdat het meeste vet er uit is.

 4. Voeg de courgette toe aan de pan met uien als deze mooi goudbruin zijn en bak een paar minuten mee.

 5. Voeg de chorizo met het vet toe aan de uien en courgette en nog 15 gram boter.

 6. Voeg de bloem toe en bak dit even mee totdat er een roux ontstaat.

 7. Voeg het water en het bouillonblokje toe en laat nog vijf minuten doorkoken voordat je gaat uitserveren.

Comentarios


bottom of page