top of page

Kerst - Cherry Christmas cupcakes

Bijgewerkt op: 15 dec. 2020

Ik ben dol op kersen. Ik moet het iets nuanceren. Ik ben dol op kersensmaak 🍒. Echte kersen eet ik eigenlijk nog niet zo lang maar de smaak vind ik al wel heel lang erg lekker. Monchoutaart met vlaaivulling er bovenop vond ik ook lekker alleen liet ik de echte kersen vroeger altijd liggen en at ik alleen de kersengelei 😊. Inmiddels ben ik daar wel overheen en vind ik het leuk om recepten te maken met kersen.

Zo maakte we eerder al het Cherry Coke sorbetijs en trakteerde ik dit jaar voor mijn verjaardag op een Cherry Coke chocoladetaart. Het is wel duidelijk dat ik gek ben op Cherry Coke denk ik 🍒🥤. Nu heb ik ook de Amarena kersen ontdekt. Toen ze die bij de supermarkt hadden hebben we gelijk ingeslagen!


We hebben een lekker cupcake recept bedacht voor bij de koffie met kerst. Om je vingers bij op te eten!


Cherry Christmas!


Nadine

 

Ingrediënten (voor 12 muffins)

 • 12 papieren cupcake vormpjes

 • Muffin bakplaat

 • 130 gram roomboter

 • 130 gram fijne kristalsuiker

 • 1 zakje vanillesuiker

 • 2 eieren

 • 120 gram zelfrijzend bakmeel

 • 20 gram cacaopoeder

 • 80 gram fijngesneden Amarena kersen

 • 200 gram boter

 • 100 gram roomkaas

 • 100 gram poedersuiker

 • 80 gr Amarene kersen op siroop

 • 50 ml siroop van de Amarena kersen

 

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

 2. Mix de boter, suiker en vanillesuiker door elkaar tot een egale massa ontstaat.

 3. Voeg vervolgens al mixend één voor één de twee eieren toe.

 4. Als de eieren helemaal zijn opgenomen in de boter-ei mix voeg je lepel voor lepel het bakmeel en cacaopoeder toe.

 5. Snijd de Amarene kersen fijn en voeg op het laatst toe en mix nog even door tot de kersen goed door het beslag zijn gemengd.

 6. Verdeel over elk cupcakevormpje een flinke lepel beslag en bak in 20 min af.

 7. Maak intussen de botercrème, enorm belangrijk is dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn anders gaat de crème schiften.

 8. Meng de boter, roomkaas en poedersuiker en mix ruim 10 minuten luchtig. Snijd de kersen heel fijn of mix met een staafmixer tot fijne stukjes. Voeg dit samen met de siroop toe aan de botercrème en mix goed door.

 9. Doe de crème in een spuitzak en spuit wanneer de cupcake goed afgekoeld zijn mooie toefjes en bestrooi met kerstsprinkles. Je houdt wel wat botercrème over maar anders mixt het geheel niet lekker. Tip: maak kleine toefjes, vries in en haal ze door gesmolten pure chocolade. Heerlijke bonbonnetjes!

Comments


bottom of page