top of page

Kerrieaardappelkroketten

In de blog waarin we onze naam uitleggen hebben we mijn oma al geïntroduceerd. En natuurlijk konden de nieuwjaarswafeltjes niet gemaakt worden zonder het antieke wafelijzer. Wij proberen elke week nog een keer met het hele gezin en mijn oma bij elkaar te eten. Leoni en ik proberen dan vaak iets nieuws uit. Ik zal direct eerlijk bekennen dat we niet heel vaak bij mij thuis eten :), moet ik mijn huis opruimen enzo....ik ga liever bij iemand anders eten :P!


Ook mijn vader wil dan nog wel eens een gerecht uitproberen. Als oma aan de beurt is dan weten we altijd al wat er op het menu staat! Ze zegt wel eens: Ja sorry, ik experimenteer niet zoals jullie hoor! Geen probleem, want niemand kan kip zo lekker bakken als mijn oma. En als je geluk hebt dan krijg je er ook kerrieaardappelen bij. Het is bij iedereen in de familie een bekend gerecht en ook dit maak je thuis nooit zo lekker zoals oma!


Toen ik laatst de wafeltjes ging bakken had ik een paar zelfgemaakte kroketten meegenomen voor de lunch. Toen we die aan het eten waren had ik ineens een idee. Zouden we kroketten kunnen maken met een kerrieaardappelvulling? Dat kan toch alleen maar heel lekker zijn! Ik bedoel de kerrieaardappelen zijn al top en frituren maakt alles beter..... :p


Hierbij het resultaat. Wat ons betreft geslaagd!


Eet smakelijk


Nadine

 

Ingrediënten (voor 20-25 kroketten)

  • zonnebloemolie

  • 1,2 kilo kruimige aardappelen (geschild en in blokjes gesneden)

  • 300 gram uien gesneden in kwart ringen

  • peper en zout

  • kerrie (of hot curry)

  • bloem

  • 2-3 eieren

  • paneermeel

 

1. Kook de aardappelen beetgaar en giet deze af.


2. Bak ondertussen de uien zacht in een beetje olie.

3. Haal de zachte ui uit de pan en bak hierin de aardappelen aan. De aardappelen gaan een beetje uit elkaar vallen maar dat maakt niet uit. Voor het maken van de kroketten moeten de aardappelen geen vaste stukken zijn. Afhankelijk van je pan bak je de aardappelen in twee keer. Je wil alle aardappelen een klein beetje een krokant laagje meegeven.


4. Voeg de ui toe en meng er een goede hoeveelheid kerrie doorheen. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Dus is dus tot zover het recept voor kerrieaardappelen alleen hebben de we

aardappelen iets verder doorgeroerd en geprakt dan je normaal zou doen.


Nu het maken van de kroketten. Voor dit experiment kreeg ik uiteraard hulp van oma en deze keer was De Roestige Vork Junior ook aanwezig, mijn lieve nichtje.


Van het aardappelmengsel rol je een kroketvorm. Maak ze niet te groot, het beste formaat is zoals de aardappelkroketten die je in de winkel kunt kopen.


Haal de kroket door bloem, vervolgens door een geklutst ei en tot slot rol je de kroket door paneermeel voor een lekker krokante korst na het bakken.


Bak de kroketten af in olie (180 °C) tot ze mooi goudbruin zijn.

Maak er lekker honing-mosterd-mayonaise bij en genieten maar!

Comments


bottom of page