top of page

Cateringklus(je): Nieuwjaarsreceptie voor 60 personen

Bijgewerkt op: 10 apr. 2021

Dit weekend hadden we een cateringklus voor Stiching Stampershuis. Voor 60 personen iets zoets voor bij de koffie en thee en daarna een stuk of zes hartige hapjes. Wij zijn dol op hapjes en dan denk ik vaak al snel aan allerlei bladerdeeghapjes. Maar verzoek was deze keer om koolhydraatarme hapjes want er waren wel wat mensen met goede voornemens :p. Los van de plaattaart bij de koffie is dat aardig gelukt!

Het begint natuurlijk met de boodschappen. Hoe gestructureerd de boodschappenlijst ook gemaakt wordt, ik loop altijd kriskras door de winkel en als ik denk dat ik alles heb moet ik uiteraard ook nog een keer helemaal terug naar het begin. Zal je altijd zien....


Maar goed we hebben alles gevonden en waarschijnlijk zitten we ruim in de ingrediënten maar als we iets niet willen is het iets tekort komen.

Plaattaart

We maken vaak plaattaarten. Het is snel gemaakt en je kunt er mooie kleine vierkantjes (of driehoekjes) van snijden. Zo heb je een mooi zoet hapje dat niet te veel is. We hebben een favoriet met bosbessen en citroen die we vaak maken zoals ook nu. Omdat we graag keuze bieden aan de gasten hebben we ook een appelkruimel plaattaart gemaakt.


Gazpacho

Wij vinden gazpacho echt lekker! Het is wel een beetje een risico want niet iedereen kan het zo waarderen maar als je dan toch een gezond hapje voor een borrel nodig hebt is een glaasje vol groente een goede keus. Wij hebben vandaag gekozen voor een combinatie van tomaat, paprika, komkommer, rode ui, knoflook, basilicum en balsamico.


Blini's

Ook hier hebben we twee varianten gemaakt:

  • Roomkaas, gerookte zalm, dille en kappertjes

  • Gerookte kip, avocado, mango, gember, basilicum en sesamzaadjes

We vergeten vaak foto's te maken dus van de zalm blini hebben we gaan individuele foto maar deze staat wel op de eerste foto in deze blog. Nu denk je misschien, hé blini! Daar zitten toch koolhydraten in! Daarom hebben wij ze gemaakt met amandelmeel.


Caesar salad bite

Het is niet helemaal een caesar salad want de saus is een eigen recept zonder ansjovis. Verder deze keer ook geen croutons of bacon. Wel heel lekker! En in een blaadje Romaine sla is het een handig hapje voor op een receptie.


Witlofblaadje met eiersalade

Van tevoren niet gedacht maar uiteindelijk was dit wel het populairste hapje. Met een witlofblaadje in plaats van een toastje ziet het er ook nog eens leuk uit. De eiersalade is zoals we deze altijd eigenlijk altijd al maken met verse peterselie, fijngesneden augurk en kerrie- en paprikapoeder.


Kofte met yoghurtsaus

Het gehakt met een uitje, knoflook en een fijngesneden paprika is gekruid met kaneel, komijn en paprikapoeder. De saus is yoghurt met verse munt, peterselie en peper en zout. Simpel maar de combinatie is super! Vond ook een lief klein meisje dat misschien wel tien van die dingen op heeft :).


Het was een geslaagde receptie. En na een avond boodschappen doen, een avond en een ochtend voorbereidingen een middag uitserveren gaan de voetjes nu omhoog, worden er nog wat restjes gegeten en gaan wij genieten van het weekend!


Judith, Leoni en Nadine


bottom of page